FØR/EFTER



Vi skaber atmosfære


Et specialdesign er tilpasset specielt til husets funktion, indretning og arkitektur. Vi tror på skræddersyet special inventar indgår som en del af løsningen. Fordi det er med til at skabe en forskel. Det kan være fra et lampesystem, vægdekoration til at formidle lokalhistorie. Fra idé til endeligt design er det med til at fremme helhed oplevelsen for alle som er brugere af huset.

Indbydende indgangsparti


FØR: Indgangsparti var enkelt indrettet med spartansk brug af belysning og valg af matrialer som afgav et meget traditionel intitutions velkomst. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Indgangsparti blev tilført en specialdesignet TV indramning, glasdør og energi besparelse med LED lysbånd nedlagt i grønt linoliums gulv. Til at styrke velkomst oplevelsen til Københavns Kommunes flagskib : LivingLab. Strandvejen 119

Hvor blev døren af


FØR: Denne vægflade var spartansk dekoreret og glasdøre skabte forviring for dørsøgende borgere med demens. Briefing: Afskærm dette område. Plejecenter BOMI-Parken, Amager, København.

EFTER: Dette naturtema er et demens motiv som beboerne selv har været medbestemmende, er digitalprintet tapet. Peter nyder den iscenesatte stemning. Plejecenter BOMI-Parken, Amager, København.

Iscenesat jagthjørne med udsigt til skovens dyr


FØR: Denne indretning var uden historie. Briefing: Beboerne vælger selv motiv og derved skabt en mere hyggelig stemning på Plejecenter BOMI-Parken, Amager, København.

EFTER: Denne stol er idag med til at understrege jagtkrogen. Peter nyder den iscenesatte stemning og udsigt til skovmotiv med dyremotiver og fysiske hjortegevier som historie fortælling

Gangareal fik nyt udtryk


FØR: Dette gangareal hen til spiseafd. var vægfladen tom og kun med en oplagstavle i brug. Briefing: Tilfør en mere imødekommende velkomst. HRT Helsingør Rehabiliterings- & Træningscenter, Snekkersten. 

EFTER: Det ny indrettede gangareal hen til spiseafd. er vægfladen tilført nyt navn og logotype, akvarelmotiv og ekstra LED belysning i lysbånd. Samt en tavle til at læse dagens menu.

Afgrænset rum skaber hygge


FØR: I dette store institutionsrum spiseafd. er der ingen atmosfære. HRT Helsingør Rehabiliterings- & Træningscenter, Snekkersten. 

EFTER: PH 5 lamper og små runde borde påvirker sanserne, så der opstår en unik følelse og stemning. Specialtapet udviklet til afsnit.

Genbrug af runde borde og stole fra HRT arkiv.


Specialdesignet tapet til dørsøgende borgerne


FØR: Mariehjemmet I Gilleleje havde en nødudgang fra 1ste etage som dørsøgende demente borgere fra tid til anden benyttede. Et stort fotostat var forsøgt at løse dette problem.

EFTER: Designteam valte en mindre massiv billedflade med brug af illustrationer med symbolik fra lokalområdet. En dement borger har fundet stor ro og tilfredshed med denne forandring.

Trist bagtrappe forvandles til oplevelsesområde


FØR: Trappeparti var balustre bemalet med en 80ér rosa og en kedelig tappe op til de øvrige etager. Belysning af trappeafsnit opleves meget traditionelt. IBØ, Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Trappeparti blev tilført en specialdesignet erindringslampe på 14 meter og special designet tapet med lokal område historik. Til det formål at motivere til mere motion for borgere og medarbejdere brug af bygningen.

Rum i rummet, her er man med i fælleskabet


FØR: Denne spiseafd. var tom og sjældent i brug. Briefing:  At etablere et område hvor borgere med demens har mulighed for at trække sig lidt tilbage. HRT Helsingør Rehabiliterings- & Træningscenter, Snekkersten.

EFTER: Designteam valgte at etablere mere hjemmelig og hyggelig stemning ved at flytte eksisterende sofagrupper og opsætte special designet tapet og en spøjtelakeret Børge Mogensen skænk.


Aktivitetsrum blev husets hjerte


FØR: Dette aktivitetsrum var tomt og ikke i brug dagligt. Briefing: Indretning til håndarbejde og etablere en  hyggelig stemning. Aktivitetscenter Randersgade, Østerbro, København.

EFTER: Aktivitetsrum er idag indretet med genbrug af vægophængt reolsystem og farverige indkøbskurve til borgernes kreative håndarbejder og markante orange lamper skaber en god arbejdsbelysning.


Rum design kan gøre en forskel


FØR: Denne spiseafd. var ikke i dagligt brug. Briefing: Etablere et område hvor borgere med demens har mulighed for at trække sig lidt tilbage. HRT Helsingør Rehabiliterings- & Træningscenter, Snekkersten. 

EFTER: Designteam valgte at etablere en mere hjemmelig og hyggelig stemning ved at tilføre sofagrupper, special designet tapet og spøjtelakeret skænk af Børge Mogensen skænk til TV-afdeling.


Dejlig atmosfære i spisestue


FØR: Designerlamper virker som en slags rumskibe -er med til at fremmeligøre hverdagen for de ældre borgere. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Atmosfære opstår mellem fysisk daglig aktivitet, objekter og mentale rum. En lys farve markering er med til at sammen med digitaltapet samt genbrug af pastel farvet PH 5 lamper over bordene.

At skabe rum med menneskelig indretning.



Nye farver på væggen og PH


FØR: Spiseafsnit var indrettet med italienske designerlamper som ikke skabte hverken god belysning eller en hjemmelig stemning. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Spiseafsnit blev tilført klassiske speciel bemalede PH5 spisebordslamper som lå på arkiv i kælderen: Digital vægtapet, vægplatter og bemalet 50ér væg skaber mere reminiscens og rolige omgivelser.


Indgangsparti blev meget mere markant


FØR: Indgangsparti var enkelt indrettet med spartansk brug af belysning og valg af matrialer som afgav et meget traditionel intitutions velkomst. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Indgangsparti blev tilført en specialdesignet TV indramning, glasdør og LED lysbånd nedlagt i grønt linoliums gulv. Til at styrke velkomst oplevelsen til Københavns Kommunes flagskib: LivingLab. Strandvejen 119


Bagtrappe blev hovedtrappe


FØR: En trist og ensforming bagtrappe. Briefing: Skab et atmosfærefyldt område hvor borgerne kan motionere dagligt. Læsevenlig skiltning og Wayfinding. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Designteam’s løsning: en glasplade til Wayfinding fra indgangsparti til værelser. Samt en erindringslampe til at ændre trappens samlede oplevelse.

Symboltræer erstatter blomsterkrukker


FØR: Indgangsparti var indrettet med store blomsterkrukker og forskelige møbler. Valg af belysning og indretning var meget traditionel. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

EFTER: Indgangsparti valgte Designteam at indrette med store symboltræer som ikke kræver vedligeholdelse og understreger det grønne visuelle bånd i bygningen. IBØ Indre By Østerbro, Strandvejen 119, Hellerup, København.

Et indbydende kreativt rum


FØR: Dette lille aktivitetsrum var i brug. Briefing: Få vægophængte hylder til malergrej og materialer til at fungere på lidt plads. Aktivitetscenter Randersgade, Østerbro, København.

EFTER: Aktivitetsrum er tilført væghængte hylder med kurve. Mere belysning og plads til kreativ udfoldelses muligheder

Kan man finde rundt


FØR: Designteam valgte at anbefale en mere imødekommende ankomst ved at fjerne dette parkerings skilt ved hovedindgangen. HRT Helsingør Rehabiliterings- & Træningscenter, Snekkersten.

EFTER: Det nye navn og skilt skaber et område hvor borgere har mulighed for at føle sig trygge. Der er installeret et elektrisk dørluk til at begrænse personer med demens at gå ud på egen hånd.

Så kan mændene også være med


FØR: Dette kælderrum var næsten ikke i brug. Briefing: Indretning til værksted med billiardbord og huggeblok. Aktivitetscenter Randersgade, Østerbro, København.

EFTER: Denne Designteam indretning er med billiardbord, mere belysning og vel tilrettelagt værksteds område. Aktivitetscenter Randersgade, Østerbro, København.

Meget mere lys


FØR: Dette loftsystem i spiseafd. var ikke med tilstrækkeligt ovenlys. Briefing: Skab et område hvor borgere med demens har mulighed for at mødes omkring det gode måltid. HRT Helsingør Rehabilitering- & Træningscenter, Snekkersten. 

EFTER: I det eksisterende loftsystem i spiseafd. blev ekstra monteret 16 ex. LED loftslysboxe.Til at fremme lysmængden specielt i de mørke vinter måneder og modvirke depresion. HRT Helsingør Rehabilitering & Træningscenter, Snekkersten.